fredag 31 januari 2014

Kontraster

Inatt kom vi hem igen efter en fantastisk vecka i Egypten. Bilder kommer senare när vi sorterat de dryga 200 bilderna som finns i kameran. Men det var sannerligen kontraster när vi kom hem. Igår kl 11.30, precis innan vi skulle kliva på bussen som skulle ta oss till flygplatsen.
Idag, nu kl 9.20, och jag tittar ut genom altandörren i köket.
Jag tor jag föredrar den översta bilden :-)

Nu blir det snart frukost. Sen ska vi åka och hämta Tyson. Som vi har längtat. Tur man har foton och små videor i mobilen, annars hade vi nog inte stått ut.

Längre rapport kommer, men nu vet ni att vi lever i alla fall.
Kram Helén 


onsdag 22 januari 2014

Stressigt men kul

Ledsen att jag varit frånvarande några dagar. Det har bara varit galet mycket som händer just nu. På jobbet har vi fullt upp, minst sagt, men terminsstart och allt. Hemma ska allt fixas inför resan, nycklar ska lämnas till husvakten, Tyson ska lämnas hos svärföräldrarna, väskorna ska packas och kylen ska vara full så husvakten har något att äta. Till råga på allt har mannen blivit genomförkyld. Han var hemma från jobbet igår och stannar hemma idag också. Ikväll åker vi till Stockholm för att sova över hos H och A. Tidigt i morgon bitti går planet mot varmare breddgrader. Det ska bli såååå skönt. Hoppas bara mannens förkylning ger med sig snart. Men nu är det dags att bege sig till jobbet. Hej hopp, full fart! Kanske blir lite glest med inlägg nu en dryg vecka framöver, men jag har inte glömt er och jag hoppas ni inte glömmer mig.
Kram Helén

lördag 18 januari 2014

Härlig lördag






Ute ligger landskapet vitt.
Vi har fått en hel del snö.
Vi har skottat, både mark och tak.
Idag tittade solen fram en liten liten sväng.
Härligt!
Inne har vi börjat plocka fram det vi ska ha med oss.
Hämtat in stora resväskan.
Tvättat lite och fyllt på listan med saker vi ska ha med oss.
Nu blir det snart middag, nötfärsbiffar fyllda med mozzarella, färsk basilika och soltorkade tomater.
Mums!
Jag hoppas ni alla har en underbar lördag.
Kram Helén

fredag 17 januari 2014

Att unna sig

Jag har gått och sneglat på den så himla länge.
Tänkte köpa den på taxfree.
Men den var inte mycket billigare där.
Så jag slog till på Kicks istället.
Den doftar fantastiskt!
Och hur snygg är inte flaskan??!!
Med sitt svarta innehåll (parfymen är svart, inte flaskan)
Läckert!
Pryder sin plats på badrumshyllan.
Så nu har jag unnat mig att dofta lite gott.

Äntligen fredag!
Eller vad säger ni?
En helg med inte så mycket inplanerat.
Mest packa och göra klart för resan.
För nästa vecka går det i 180 knyck igen.
Och på onsdag efter jobbet drar vi.

Önskar er alla en underbar helg!
Kram Helén


onsdag 15 januari 2014

Att ha fyllt 40 år

Det är nu det händer.
När man fyllt 40 år.
Det som kollegor och andra vänner snackat om.
Förfallet...
Lite krämpor här och var,
de gråa hårstråna börja ploppa fram,
dags för progressiva glasögon (hämtade dom igår)
och kallelse till mammografi (var där idag).
Så om jag mot förmodan skulle missat att jag fyllde 40 
så blir jag ständigt påmind om det nu.
Men det känns helt OK!

Önskar er alla en underbar dag!
Kram Helén

tisdag 14 januari 2014

Listor bockas av

Bara en dryg vecka kvar och listorna börjar att bockas av. Pengar är växlade, handsprit och annat bra att ha är inhandlat på Apoteket, köpt solkrämer, bikinin jag beställt från Ellos har kommit och passade och en del kläder har börjat plockas fram.
Andra listor fylls på, sånt som vi inte får glömma att packa ner i väskan, typ laddkabeln till kamerabatteriet och passet.

Idag har jag även fixat till kroppen lite. Tagit bort det där lurviga som sitter på benet under knät (som brukar få härja rätt friskt på vinterhalvåret annars) och gjort en hårinpackning.

På jobbet rullar det på. Det är mycket men jag känner att jag har grepp om tillvaron. Här hemma fixas det lite, tvättas och förbereds. Det eldas i kaminen för fulla muggar. Idag har det bara varit ca -5 grader och det har kommit lite snö mest hela dagen. Totalt har vi ca 15 cm snö nu. Mysigt!
Jag önskar er alla en underbar tisdagskväll!
Kram Helén

Det vackra i det oväntade







En bukett tulpaner som haft sina glansdagar. Där kronbladen slagit ut så mycket att de nästan är böjda på fel håll. Eller skrumpnat ihop till en liten boll. Någon har till och med tappat några av sina kronblad. Och ändå är det så VACKERT! Oväntat vackert.

Annars är det inte så kul här idag. Mannen ligger i sängen, ont i halsen och feber. Jag börjar känna mig lite hängig jag med. Men peppar peppar, jag dricker min Aloe Vera i lite större dos idag och det brukar hjälpa mig hålla förkylningar på avstånd. Jag vill ju inte bli sjuk nu med bara 4 dagar kvar till resan. Och mannen hinner förhoppningsvis bli lite bättre till dess.

Idag skulle vi spelat badminton men det blir inget med det. Jag måste ta mig till stan ändå och handla lite. Jag ska även träffa C och lämna nyckel till huset. Hon ska ju bo här när vi är på semester. Det känns tryggt. Men nu ska jag ta en snabbsväng med Tyson innan jag åker till stan. 

Önskar er alla en fin söndag!
Kram Helén 

måndag 13 januari 2014

Med termobrallor och mössa

Idag fick jag verkligen användning för min termobrallor och mössa. -17 stod på termometern när jag klev upp. Och när man bor i ett gammalt hus med gamla fönster och lite drag varstans så var det inte mer är 17,5 grader inne. Elementen hänger inte riktigt med. Brrrr. På med yllesockor och varm tröja OCH virkad sjal vid frukosten. Det blir till att tända i kaminen när jag kommer hem.

I helgen har det kommit dryga dm snö också. Så fint det är ute nu. Nu får snön gärna ligga lite. Även om jag inte är en vintermänniska så gillar jag ljuset snön ger.
Önskar er alla en fin dag!
Kram Helén

lördag 11 januari 2014

Listor

Undrar om jag skulle klara mig utan listor? Jag skriver ofta listor när vi ska göra något, framförallt om vi ska åka någonstans. Listor på vad som ska köpas, vad som måste fixas, vad som ska packas och en lista till husvakten på vad hon ska tänka på. Listor, listor, listor. Men å andra sidan kan jag släppa det ur minnet. Och en lista kan man fylla på vartefter man kommer på saker.

Nu har listornas tid börjat igen. 11 dagar kvar till vi lyfter från Arlanda. Idag har vi varit och handlat nya badbyxor till mannen, solat solarium så att vi inte ska känna oss som albyler och införskaffat nya badmintonrack inför träningen i morgon.

Nu ska jag ta tag i strykhögen och börja fundera på vad jag ska packa med mig för kläder. 
Jag hoppas ni har en fin lördag.

Kram Helén

fredag 10 januari 2014

Sista firandet

Nu tror jag firande av min födelsedag är över. Det har varit en långdragen historia, en väldigt kul sådan. Tänk att det är så kul att fylla 40 år! Man blir så välkomnad in i "gänget" när man är den yngsta på jobbet.
Igår firade min arbetskamrater mig genom att bjuda mig på middag. Jag fick välja ställe och då jag är mer en pub-människa än en fin-restaurang-människa valde jag att vi skulle gå till Bishops Arms. Tyvärr blev det manfall då väldigt många är sjuka på jobbet, men vi var 7 tappra själar som gick ut. Ett par öl, en supergod Bishops Burger, en shot, en kladdkaka till efterrätt och en kaffedrink. Mycket skratt och sång bjöd kamraterna mig på också.

Titti, underbara Titti, som alltid är så finurlig och som ofta läser min blogg men kommenterar sällan, hade skrivit ut en lista med alla rubriker jag har haft sen jag flyttade min blogg hit den 26 november 2012. Hon hade tejpat ihop alla sidorna och det blev en lång lång lista. Jag skrattade gott, det är bara Titti som kan hitta på såna saker. En del rubriker läste hon upp och funderade på vad dom egentligen innehöll. Det väckte många minnen hos mig...

5 cm kortare - jag mindes rätt, det hade med frisyren att göra. Jag hade klippt av håret 5 cm.
Jag kommer inte ihåg vilka fler som vi undrade över vad de bloggarna egentligen innehöll.

Gårdagskvällen var riktigt kul! Tack tjejer för att ni firade mig och tack för att ni är mina kollegor. Synd att inte fler kunde vara med för jag har väldens bästa kollegor.

Nej, nu är det bäst att äta lite frukost, sen blir det träning innan jobbet idag. Härliga fredag!
Kram Helén

tisdag 7 januari 2014

12 dagars jobb

Ja, jag vet. Visst är det lite skrytigt. Att bara jobba 12 dagar innan det är dags för semester igen. Men så är det för mig. Om 16 dagar åker vi till Egypten för en veckas sol och bad. Det ska bli såååå skönt mitt i den mörka vintern. Jag har varit på vintersemester en gång förut i mitt liv och även om det var 18 år sedan minns jag att det var riktigt skönt att lämna ett Sverige med minus 18 grader och då landa i ett 30-gradit Dubai. Nu blir inte temperaturskillnaden lika stor då vi för det första inte har lika kallt här i Sverige i år och så ligger tempen inte på mer än ca 23 grader i Egypten. Men det ska bli skönt ändå! Och vi har sådan tur att C ännu en gång vill bo i vårt hus när vi är borta, så vi slipper oroa oss för inbrott.

Men de 12 arbetsdagarna blir desto värre. Eller värre och värre, jag tycker det är rätt kul att jobba även om det kommer att bli 12 väldigt hektiska dagar. Även om jag nu under januari ska sköta två tjänster. Dels så har jag nu börjat på min nya tjänst och dels så ska jag hålla igång min gamla. Min efterträdare börjar den 1 februari och sen tar det ett tag till h*n har blivit introducerad och är någorlunda igång själv. Men det kommer att gå bra, jag kan inte mer än jobba på.

Jag kommer ha mycket nytta av denna amulett som jag fick av min underbara kollega och vän L i present. Den får ligga i fickan och kommer tas fram och hållas i handen när stressen kryper på.

Kram Helén

måndag 6 januari 2014

Ännu ett firande

Igår hade vi ännu ett firande av mig och syrran. Pappa och Agneta var på resa när vi fyllde så vi firade oss igår. Fick en stor bukett med fantastiska blommor och en rejäl slant som ska gå till möbler till vår lilla altan på framsidan. Det blev god mat och gott vin och framför allt trevligt sällskap.
Jag passade på att fota buketten ute idag när det är så ljuvligt väder. För en gångs skull ligger inte molnen lågt och avger mörker och fukt. Jag hoppas det är slut på det snart. Nu vill jag ha några minusgrader och en gnutta snö på marken. Kan jag få det?!
Idag blir det mest fix här hemma. Lite tvätt som behöver tas hand om. Snabeldraken behöver rastas och blommorna behöver lite omvårdnad. Men först blir det en kopp kaffe.

Trevlig Trettondag alla. Tänk vad skönt med en ledig måndag. I morgon börjar jobbet igen. Ska bli lite skönt faktiskt, att komma igång med rutiner igen. Det är ju bara 12 arbetsdagar till nästa ledighet...

Kram Helén



söndag 5 januari 2014

Julen has left the building

Så, då var det över för denna gång. Julen har packats ihop och allt har återgått till det normala. Fast ljus kommer jag fortsätta tända i massor för att jaga mörkret på flykten.

Igår var jag och åt frukost på Chocolat med bästa kollegorna L och T. Mysigt och gott. T överraskade med en bukett tulpaner. Jättefina. Passar bra på bordet nu när julpyntet har lämnat och julstjärnorna har förpassats till en plats halvt dolda bakom gardinen.



Nu är det dags att åka och spela badminton. I em ska jag till syrran och fira min och hennes födelsedag igen. Pappa och Agneta har kommit hem från sin resa nu och vill fira oss båda som fyllt kring jul. Det ska bli mysigt och träffa dem igen. 

Önskar er alla en skön söndag!
Kram Helén 

fredag 3 januari 2014

Helt galet!!!

Vilka galna och underbara arbetskamrater jag har! När jag kom till jobbet i morse (ja, jag var inne och jobbade en stund fast jag inte skulle) så var hela rummet pyntat med de finaste girlanger, serpentiner, små paket innehållande saltlakrits tejpade överallt i hela rummet, stolar ihoptejpade, tangentbord inslaget i presentpapper, bilder precis överallt på 80-tals artister son Limahl, Per Gessle och Marie Fredriksson. Helt galet kul! Bjuder på ett litet smakprov.











Det tog ett tag innan jag kunde börja jobba, men det var det helt klart värt. 
Tack älskade arbetskamrater!!!

Nu är det fredag och en skön helg väntar.
Kram Helén