fredag 31 oktober 2014

Min belöning

Idag är det fredag och det innebär med att börja dagen på gymmet. Det är så himla kul och jag har verkligen kommit in i det nu. Och det börjar synas på kroppen också vilket gör att det är extra motiverande.
När jag tränar på fredagsmorgonen ser jag till att belöna mig efteråt.
På fiket på jobbet gör de så goda scones så till förmiddagsfikat unnar jag mig en sådan med Philadelphia och blåbärsmarmelad. Sååå gott!
Men jag kan ju inte unna mig varje gång jag tränar, så dessa scones är endast avsedda för fredagsträningen. Sen är det ju lite extra att det är fredag också.
 
Idag är det dessutom en speciell fredag. Dag före röd dag och vi går hem lunch. Likaså mannen min. Vi tänkte ta en tur till det stora gul/blå varuhuset och köpa lite lampor till köksskåpen och annat smått och gott. Sen är det äntligen helg igen och vi ska jobba på med köket, så klart.

Jag hoppas ni alla får en härlig fredag och en skön helg.
Kram Helén

onsdag 29 oktober 2014

Drömmar, köksrenovering och fasadbelysning



Så här i köksrenoveringstider, när hela köket är upp och ner, är det klart att jag drömmer mig bort till något helt nytt ibland. Ett helt färdigt hus med stort dubbelgarage så att både min och mannens bil får stå inomhus om natten. Och då skulle vi givetvis ha såna där portar som man bara kan öppna med en liten knapp inifrån bilen, så surrar det till och porten glider upp. Sen så är det bara att köra in bilen. Kanske från Krafer (http://www.krafer.se/ ). De har många fina modeller. 

Fast å andra sidan så trivs vi bra i vårt gamla soldattorp från första halvan av 1800-talet och är nog inte villiga att flytta riktigt än. Inte heller nu när vi som bäst håller på med renoveringen av köket. Men om fick drömma så... Dock har vi ju länge funderat på att sätt upp fasadbelysning på vårt hus då vi bor långt ut på landet utan gatljus. Det blir lite mjukare om natten då. Och Krafer har ju det också. Så tack vare att jag blev tillfrågad om jag ville kika på Krafer's hemsida och inspireras till ett inlägg kanske jag nu har hittat bra fasadbelysning som även skulle passa vårt gamla soldattorp.

http://www.krafer.se/
Bild lånad från Krafer

Nu önskar jag er en riktigt fin torsdag.
Tänk, i morgon är det fredag igen och då slutar jag vid lunch.

Kram Helén
   


Glossy Pop-Art

 
Igår kom det en ny Glossy box.
Visst är de fina, själva boxarna?
Just denna gång har de en liten Andy Warhol-inspirerad pop-art look.
Bara själva boxen är nästan värt priset.
Dock har jag blivit mer och mer besviken på innehållet.
Kanske beror det på att jag har prenumererat på boxarna över ett år och den där spänningen och överraskningen kring innehållet är lite borta. Jag har ju nu fått testa på olika produkter med hudvård och make up och känner väl nu att jag vill köpa det jag vill istället, och jag har ju fått en del nya favoriter.
Sen tycker jag inte de är så bra på att matcha innehållet i boxen med min profil längre. Jag har fått fylla i vad jag har för hudtyp, ögonfärg o.s.v. och det är inte alltid det matchas. Som t.ex. i gårdagens box. Eucerin dag- och nattkräm är säkert jättebra, men jag har olig hy i ansiktet och vill då inte använda ansiktskräm för torr y. Det blir liksom inte bra.
 
Men jag har ett tips till alla er andra som får små prover eller krämer som inte passar hudtypen. Jag använder de som handkräm istället. Snacka om lyxig handkräm. Så nu fick jag en kräm till händerna för dagen och en fetare som får jobba över natten. Så nu kommer jag få finfina händer istället :-)

Nu har jag sagt upp mitt prenumeration på Glossy box men jag kommer få nästa månads box också (de har en månads uppsägningstid). Jag hoppas den är fylld med riktiga läckerheter då det blir min sista.

Idag är det onsdag och halva veckan har gått.
Jag är så ofantligt trött just nu.
Kanske är det mörkret, kanske är det så att jag jobbar hårt på dagarna och med köksrenoveringen på kvällarna så det blir inte mycket vila. Men det går framåt med köket och det är ju upplyftande. Även om vi tycker det går lite långsamt och det är massor kvar att göra.
Idag har jag börjat äta D-vitamin också så jag hoppas att det också gör sitt till piggheten.

Nu önskar jag er alla en skön onsdag.
Kram Helén

tisdag 28 oktober 2014

Mörkret är här nu



 
Alltså, dessa former och färger.
Jag blir alldeles förstummad.
Tänk att svampar kan vara så otroligt vackra.

Sista veckan i oktober har vi landat i.
Klockan är omställd till vintertid.
Det börjar ljusna så smått igen när jag åker till jobbet,
men det är nästan mörkt när jag åker hem också.
Nu är den här, den mörka tiden.
Tiden när det är mörkt både morgon och kväll.
Och med inget ljusinsläpp på jobbet är det viktigt att
ta en sväng ut på lunchen så man får något dagsljus.
Jag beundrar de som arbetar i gruvorna i bl a Kiruna.
Jag skulle gå ihjäl utan dagsljus.
Men det är bara att bita ihop och knapra D-vitamin.

Igår hade vi paketöppning hemma.
En liten sändning från IKEA hade kommit.
Dock inte allt och inte det vi helst ville,
men en liten del.
Det går sakta framåt i köket.

Jag hoppas ni alla får en bra vecka och att ni har strategier 
för att hantera dagsljuset som blir kortare och kortare.

Kram Helén


söndag 26 oktober 2014

Färg

Idag är det dags för Fotoutmaning vänner emellan igen. 
Idag har jag kikat igenom alla bidrag som lagts upp hittills och alla hade 
tolkat dagens tema Färg så som jag också hade tänkt, 
i alla fall från början. 
Men just nu så säger ordet Färg något helt annat för mig. 
Då vi är mitt uppe i en renovering av köket så målas det en del. 
Så mitt bidrag idag blir den här fula bilden 
på en burk med färg och en pensel. 
Men det är färg för mig just nu.

Vill ni se fler bidrag på temat Färg, så kika in här
Jag lovar, de innehåller fantastiska färgsprakande bilder!

Önskar er alla en trevlig söndagskväll.
Kram Helén

fredag 24 oktober 2014

En fredag i oktober

Äntligen är det fredag igen.
Den här veckan har verkligen varit intensiv.
Kanske beror det delvis på att vi inte var speciellt lediga förra helgen heller. Det har liksom gått i ett. Denna helgen ska vi fortsätta med köksrenoveringen, denna gången är det väggarna som ska få sig en omgång. Men vi ska försöka att återhämta oss lite också. Tyson kommer vara hemma och då blir det åtminstone paus för promenader och lite bus.

Men fredag och oktober och då kommer jag osökt att tänka på alla som bloggar i rosa och skänker pengar till bröstcancerfonden. Jag ska väl inte vara sämre. Men nu har jag ju inte varit med från början, så jag tänker att 10 kr per kommentar på detta inlägg skänker jag till bröstcancerfonden. 
Så kom igen nu och kommentera!

Jag bidrar denna dag med fotot som jag tog förra sommaren på en skulptur hos keramiker Madeleine van Nigtevecht. Jag har visat den här innan, men jag tycker den är så ofantligt vacker och lite sorgsen. "You are still so beautiful to me" står det skrivet över hela skulpturen. Den har gått rakt in i mitt hjärta.

Det är mitt bidrag till kampen mot bröstcancer. 
Kom igen nu och kommentera!
Kram Helén

onsdag 22 oktober 2014

Maskot


Vi har en liten maskot som alltid åker med oss när vi ska någonstans. Lilla vovven. Jag köpte honom till min man i början av vårt förhållande när han blev sjuk och fick sova övernatt på sjukhuset. Inga blommor på rummen så jag köpte en liten vovve med magneter i fötterna som han skulle kunna fästa på sängens stålram. Nu var det bara så att han hade fått åka hem innan jag kom upp med den till sjukhuset. Det var alltså före mobiltelefonernas tid så när jag kom till hans avdelning var han inte kvar. Vi har tagit det som ett gott tecken och åker numera inte på någon resa utan honom. Lite som en turmaskot. Lilla vovven har sett många hotellrum och olika länder. Har ni någon maskot? 

Nu är jag på en tvådagarskonferens på Vildmarkshotellet i Kolmården vid Bråvikens strand. En fin anläggning med spa och allt. Men det blev inget spa:ande för mig. Lite slappa på rummet innan middagen och en liten bloggpromenad istället. 

Kram Helen

tisdag 21 oktober 2014

En inredningsdetalj

 
För ett tag sedan hade vi chokladprovning och visning av inredningsdetaljer som after work på jobbet. Äntligen har det jag beställde kommit. Bland annat denna underbara lilla buddha. Den pryder nu TV-bänken och låter blicken vandra från skärmen emellanåt. Jag beställde även en löpare till köksbordet, men den kommer inte fram förrän vi fått någorlunda klart i köket. Vill ju inte förstöra den med byggdamm. Så bild på den kommer senare.

Jag hoppas ni får en fin tisdag.
Här är det så grått och regnigt att man knappt vill titta ut ens.
Höst! Blä!

Kram Helén

måndag 20 oktober 2014

Arbetshelg

 
Vilken arbetshelg vi har haft.
Inte sovmorgon här inte.
Men så bra det blev.
Hela kökstaket är bytt och alla överskåpen är på plats igen.
Lite trött i axlarna efter allt jobb ovanför huvudet.
Nu är det "bara" väggarna kvar, men det är inte alls lika omfattande.
Sen tillkommer ju pillet med nya lister och så.
Skåpluckorna ska bytas också men IKEA har väldigt lång leveranstid på just den modellen vi vill ha så vi räknar inte med dem förrän i mars.
Men köket fungerar ju ändå.
Det kommer bli såååå bra :-)
Det blir inga "efter"-bilder på taket, det säger liksom inte så mycket. Men när väggarna är klara kanske det kommer några bilder på resultatet.

Nu blir det en intensiv vecka på jobbet med mycket möten och konferens ons-tors. På kvällarna är det styrelsemöte och annat skoj. Sen till helgen börjar vi med väggarna.

Jag hoppas ni får en fin vecka.
Kram Helén

torsdag 16 oktober 2014

Jag vet att man inte ska

 
 Jag vet att man inte ska.
Jag vet att det kan vara skadligt.
Men jag vet också att jag behöver det och mår bra av det, i själen i alla fall.
Någon gång då och då under vinterhalvåret solar jag solarium.
Inte för att bli brun. Eller jo lite, men mest för att jag behöver den där värmen och ljuset som når ända in i själen. Att jag sedan får lite färg också som gör att jag känner mig fräschare och piggare är ju bara en bonus. Så för att jag ska kunna vara den blomma jag är behöver jag göra saker som inte alltid är så bra. 
Så i veckan var jag och solade. Så underbart med den intensiva värmen och ljuset. Och ja, jag använder skyddsglasögon. Nästa vecka ska vi på internat med jobbet och då ska vi till Vildmarkshotellet i Kolmården. Där finns ett spa så en sväng till poolen blir det nog. Då är det också skönt att inte vara så där vinterblek. 

Nu kommer jag ligga lågt här på bloggen några dagar. Med start i morgon (jag har tagit ledig fredag) kommer vi att byta taket i köket och tid för att sitta vid datorn kommer jag inte att ha. I veckan har vi plockat ner alla överskåp och tagit undan de möbler som vi kan. Så bara för att jag är ledig i morgon kommer jag inte att ligga på latsidan, det blir fullt ös hela helgen från morgon till kväll. Men fint kommer det bli, så småningom.

Kram Helén

onsdag 15 oktober 2014

Jag är en Lisbeth!

Jag gjorde ett bokquiz på Bonniers Boklubb har. 
Anna med bloggen Channal tipsade om denna och jag vara bara 
tvungen att se vilken litterär karaktär jag var.
Här hittar du quizet: https://bokquiz.se/ 
Bild från quizet

Lisbeth


Du är en riktig Lisbeth-typ! Egensinnig som få och kompromisslös när det verkligen gäller. Listig och spänningssökande kan även tilläggas. Du är den person vi kan lita på i alla väder och som vi allra helst vill ha i vårt lag – då känner vi oss säkra på att det kommer att gå bra. Vi som är din familj/vän känner oss hedrade att vara bland de få utvalda eftersom du är så sparsam med vilka du släpper in i ditt hjärta. Du är en liten stor person som vi alla är rädda om och håller mycket kär! 

Hi hi, det stämmer nog ganska bra in på mig.
Lite kul!
Brukar ni göra test?
Brukar resultaten stämma?

Uppdatering om lönesamtalet igår. Vi kom inte överens och ska ha ett nytt möte. Det var aspekter som inte hade beaktats när chefen skulle ge sitt bud. Så hon ska tänka ett varv till och se om hon kan göra något. Kanske, kanske inte, men då har jag i alla fall försökt. Fortsättning följer...

Kram Helén

tisdag 14 oktober 2014

Vad är jag värd?

 
Idag ska jag ha lönesättande samtal.
Det är alltid svårt det där när man ska argumentera för vad jag tycker jag ska ha i löneökning. Nu bytte jag ju dessutom tjänst i januari och har inte fått justering på lönen för det. Arbetsgivaren har alltid sagt att det bästa sättet att få upp lönen är att byta tjänst. Och det har jag ju gjort plus att jag vill ha den "vanliga" ökningen. På min arbetsplats har vi dessutom lönesättande samtal, inte vanligt lönesamtal. Det innebär att chefen och jag ska komma överens om vad min lön ska vara vid sittande bord och sen skrivs papper på direkt. Det innebär att både chefen och jag ska vara klara för oss själva vad vi anser att lönen ska vara. Om vi inte kommer överens vid sittande bord så ska ett nytt möte bokas in inom två veckor och till dess har vi på oss att komma på nya argument. Så jag får väl ta mig en allvarlig funderare nu. Men det är klart, jag har ju lite hum om vad jag tänker att jag är värd. Men det är alltid svårt det, att argumentera för att jag är BRA och bör ha lön därefter.
Är du nöjd med din lön?

Kram Helén

måndag 13 oktober 2014

En vecka med mycket jobb väntar

Måndag igen. Denna vecka blir det inte mycket vila på kvällarna. På fredag har vi tagit semester för då inleds operation byta tak i köket som sen fortgår minst hela helgen. Igår började vi med att tömma alla överskåp och andra hyllor som måste ner innan vi kan byta taket. Det kommer bli ett gediget arbete. Sen ska vi sätta pärlspont på väggarna och tilläggsisolera en vägg. Och när vi ändå håller på passar vi på att byta luckor på köksskåpen. Vi vill att det ska se lite mer gammalt ut och lite ljusare. Vi bor i ett gammalt hus (delar från 1834) med små fönster så ljusinsläppet är inte så bra. Lite ljusare luckor och färg på väggarna ska nog göra susen. Men för att det inte ska bli för vitt så behåller vi den gamla antika kökssoffan och de gamla stolarna och vårt mörka (jag tror man kallar det teakfärgade) köksbord. Vi har också en riktigt gammal skänk som är mörkt brun som till en början behåller sin färg. Sen får vi se om den får en annan färg senare. Men som sagt, mycket kvar att förbereda. Jag börjar idag med att åka till IKEA efter jobbet och snacka skåpsluckor. Kul!
 
Jag hoppas ni alla får en härlig vecka.
Kram Helén

fredag 10 oktober 2014

Tyson fyller år!

 
Hipp hipp hurra!
Idag fyller denna kille 9 år.
Tänk, han börjar bli farbror.
Och ja, tyvärr märker vi av att han inte är lika pigg som förr.
Fast än har han upptåg för sig.
Och han älskar sina pinnar.
 
Ser ni, den sträcker sig hela vägen ner i diket.
Inga småpinnar här inte.
Igår fick han även ett "litet" ben i förskott.
Så idag serveras leverpastej och köttbullar.
Kanske blir det ett paket också.

Hipp hipp hurra för lilla killen idag.

Kram Helén
 

Den där skogen

 



Jag är så lycklig över att vi bor nära, alldeles invid faktiskt, den där skogen. Att jag enkelt kan ta mig en promenad med Tyson efter jobbet när jag egentligen mest skulle vilja kura ihop mig inomhus. Då är det så skönt att skogen inte ens ligger ett stenkast från huset så jag enkelt kan komma dit och insupa friden. Igår stannade jag och lyssnade lite extra och jag hörde faktiskt ett par fåglar, alla har inte flytt fältet inför vintern. På våren är det en sån kakafoni att man knappt kan höra sig själv tänka. Vacker när solen silar genom träden.

Idag är det fredag och det känns alldeles underbart. Ett pass på gymmet i morse, så nu kan jag unna mig lite extra i helgen. För visst är det väl så, om man tränar och förbränner kalorier har man liksom de kalorierna tillgodo sen?! Ha ha!

Önskar er en fin helg!
Kram Helén

torsdag 9 oktober 2014

Att smaka på choklad och titta på inredningsgrejor

Igår hade vi en liten after work på jobbet där vi hade bjudit in en tjej som pratade om choklad och så fick vi provsmaka olika sorter. Mums! Jag kan ju säga att det följde med en del choklad hem sen. Farligt gott!

Sen hade en av kollegorna med sig delar av kollektionen från 
Zelected By Houze som hon är återförsäljare för. Där blev det också en hel del beställningar. Vad får ni se i ett senare inlägg, när grejorna kommit. Men så mycket fint det fanns! Jag vill ha nästan allt! Men det måste ju passa in hemma hos mig också och plånboken har ju sina begränsningar, kan man säga. 

   
Det var i alla fall en riktigt trevlig och god after work så faktiskt inte innehöll något pub- eller restaurangbesök utan vi åt oss belåtna på choklad och frossade i fina inredningsdetaljer.

Kram Helén

onsdag 8 oktober 2014

Höst för mig

Dagens tema i Fotoutmaningen vänner emellan 
som Maria och Kristina ordnar är
 Höst för mig.
Bara ordet ger mig rysningar.
Höst
 För mig är hösten bara en långdragen smärta mot en vinter som jag avskyr och en oändlig längtan efter vår och ljus och värme. Jag försöker njuta av alla färger och intala mig själv att det är vackert. Jag tänder min brasa om kvällarna och sätter mig framför och insuper värmen från lågorna. Men de värmer inte ända in i själen på samma sätt som solens strålar gör. Kanske bor jag i fel land, kanske skulle jag bo i ett land där solen skiner året om, där jag kunde insupa friden som jag känner när solens strålar träffar min kropp. Men jag är kvar här i Sverige och har ett jobb jag trivs med, kollegor och vänner jag älskar, familjen med deras värme och kärlek och jag tänker att jag måste bara stå ut till våren kommer igen. För den kommer ju igen och till dess får jag ha på mig en extra tröja och raggsockor och tända extra många ljus.


Vill ni se vad hösten är för fler än mig? Kika in hos Maria för fler bidrag.

Kram Helén

tisdag 7 oktober 2014

Det blev en page

Fick ett infall.
Eller jag har haft en lätt fundering några dagar.
Framförallt var jag mest trött på det jag hade.
Så jag kollade när det fanns tid.
Och det fanns en tid igår, så det var väl bara att göra slag i saken.
Samma dag som jag bestämde mig.
Så det blev en tur till frissan.

Före
   
 Och efter
 Och så hemma idag på morgonen, när jag fått piffa lite själv.

Känner mig rätt nöjd, framförallt så är det skönt att vara av med burret.

Idag är det tisdag och det är riktigt mulet och höstigt ute.
Jag hoppas ni alla får en toppen-tisdag!

Kram Helén

måndag 6 oktober 2014

Vips så var det måndag igen

 
Vips så var det måndag igen.
Jag förstår inte hur fort det går.
Helgen har bara sprungit iväg i ett nafs.
Men det har varit en rätt behaglig helg.
Inte så mycket inplanerat.
Vi har mest hållits hemma, tömt båten på sådant som kan bli skadat under vintern, tvättat flera maskiner tvätt, plockat i trädgården och tömt alla utekrukor på sommarblomster. Vi har haft frost ett par mornar så en del av blommorna har fått ge med sig. Skönt att plocka undan allt det vissna.

Jag kan ju säga att jag har haft en hel del träningsvärk också i helgen. Den där PT:n hittade nya muskler som jag inte brukar använda tydligen. Skön värk!

Men nu är det måndag igen och ny vecka väntar.
Vi får väl se vad för festligheter den bjuder på.

Fin måndag till er alla!
Kram Helén





fredag 3 oktober 2014

Möte med en PT

 
Så här pigg och fräsch såg jag ut före jag träffade en PT idag. Så fräsch såg jag definitivt INTE ut efteråt! Men kul var det. Musklerna vibrerar fortfarande och jag har fått mig en ordentlig genomkörare. Lite nya övningar och nya mål att nå. Kul! Jag känner att jag verkligen kommit igång och hållit kvar i träningen efter sommaren (då jag var så slö så slö). Jag längtar till nästa pass. I morgon blir det dock vila från sådan träning, däremot tänkte jag ta en långpromenad på en mil. På söndag kör jag ett pass badminton och på måndag morgon blir det ett nytt pass i gymmet. 
Iii haaaa! Nu är jag på G!

Men det är samtidigt skönt att det är fredag. Ikväll blir det mest slappa framför TV:n tror jag. Vi kommer smaska på lite överbliven smörgåstårta från jobbet. Det har varit avtackning för en del av faddrarna efter nolle-perioden. Gött att det blir lite smörgåstårta över. Jag som fullkomligt ÄLSKAR det.

Jag hoppas ni alla får en härlig helg!
Kram Helén

torsdag 2 oktober 2014

Längtar ut

Är åter på jobbet igen.
Magen är ok, det var något som ville ut bara.

Ut vill jag också!
Trivs verkligen inte i de baracker vi sitter i just nu under ombyggnaden av vårt hus. Dålig luft, mörkt och lyhört. Varje eftermiddag har jag lätt huvudvärk, som tack och lov försvinner när jag kommit hem. Tänker att det är den dåliga instängda luften på jobbet. Och mörkret. Kolla in mitt fönster mot omvärlden. 
 I lilla gluggen mellan gardinen och insynsskyddet har jag en skymt av omvärlden som består av en knapp meter fram till trappan som går till övervåningen på barackerna. Och kolla gallret!!! Som om man skulle sitta i fängelse. Inget ljus kommer heller in rummet och här sitter man och trycker dryga 8 timmar om dagen. Suck! Men... det är bara ca 8 månader kvar till vi kan börja fundera på återflyttning. Vi hoppas att vi kan flytta in i juni och då har vi "bott" här i barackerna i dryga 2 år.
 
 
Men idag längtar jag ut. 
Jag vill gå en långpromenad i skogen eller längs små grusvägar. 
Ut och andas frisk luft och ta in tystnaden.
Kanske blir det en rejäl sväng efter jobbet.
Vi får se vad jag orkar då jag ska jobba lite längre idag.

I morgon är det fredag och veckan lider mot sitt slut.
Skönt!

Kram Helén

onsdag 1 oktober 2014

Frostbitet



Nu är minsann hösten här på allvar.
1 oktober idag.
Idag när jag vaknade vid 9-tiden var trädgården alldeles vit i topparna.
Vackert, men det skvallrar också om att vintern lurar i knutarna.

Vakna vid 9-tiden. Är inte hon på jobbet då?, tänker ni säkert.
Och i normala fall är jag det.
Men igår fick jag rusa hem från jobbet på morgonen med en magen som krånglade något alldeles förskräckligt. Sen fick jag inte i mig någon mer mat än ett par skorpor och lite te.
Idag känns det mycket bättre. Magen mullrade lite efter frukosten men lugnade sig ganska snabbt igen. Nu känner jag mig till och med lite hungrig så det får väl bli en snäll lunch snart. Imorgon väntar jobbet igen. Skönt! Jag jag varit så mycket sjuk nu känns det som.

Men inget ont som inte har något gott med sig.
Nu kan jag ju ta en riktigt lång och härlig bloggpromenad och besöka er alla och läsa ikapp lite. För jag har inte varit så flitig bloggbesökare de senaste veckorna. Ber om ursäkt för det. Men nu har det lugnat ner sig lite på kvällarna så nu ska jag hinna med igen. För det här är en av de sakerna som får mig att varva ner och må bra. Därav namnet på min blogg (för er som undrat) - Vilrummet. Mitt rum för vila.

Ta hand om er!
Kram Helén