tisdag 27 december 2016

En dag emellan

Dagens outfit: Jeans (gamla) Uniq, topp H&M, cardigan LaRedoute
Så var julen över och vi väntar på nyårshelgen som tyvärr bara sträcker sig över en vanlig helg i år. Dessa mellandagar tillbringar jag på jobbet. Det känns helt ok. Jag har en hel del att göra och är ensam på jobbet måndag och fredag och en kollega som också jobbar tisdag och torsdag. Så det blir lugnt och skönt och jag kommer att få en hel del gjort hoppas jag.
Julen firade vi inte något speciellt. Före jul åkte vi till Amsterdam och Tilburg för några dagar i storstaden och en konstert i Tilburg på torsdagen. Det var underbart sköna dagar. Massor med tid för varandra, fika, sightseeing och shopping och så konsterten som förstås var höjdpunkten på resan. Hem åkte vi på julaftons eftermiddag och lite julgröt och skinksmörgås var den enda julmat som inmundigades när vi kom till svärföräldrarna på julaftonskvällen för att hämta Tyson. Vi har ju båda fått lite julmat via julbord tidigare så det kändes helt ok.
Dagen idag startade jag på gymmet. Känner mig grymt taggad nu igen för gymmet. Förra året låg fokus mer på löpningen och uppladdningen inför Linköping halvmarathon som gick i juni. Jag hade anmält mig till halvmaran i år igen, men den har blivit inställd så det blir inget med den. Det känns rätt skönt faktiskt. Jag har saknat den tunga styrketräningen och nu kan jag lägga lite fokus på den igen. Det känns som att jag har börjat om lite från nästa noll, men det gör ju å andra sidan bara att utvecklingen går fort. Löpningen kommer jag nog ändå att fortsätta med men inte inriktat på längd på passen utan jag ska försöka kapa tider på kortare distanser istället och träna en del intervaller. Konditionsträningen är lika viktig som styrkan.

Hoppas ni får en fin dag och att ni njuter av dagarna oavsett om ni är lediga eller jobbar.
Kram Helén

fredag 9 december 2016

Ett kärt återseende

Jag har fått krypa till korset. Jag var lite arg på Korpen US efter sommaren beroende på hur dåligt de behandlat oss medlemmar i samband med deras renovering. Under 4 månader var inte duscharna tillgängliga och under nästan 2 månader var gymmet helt stängt. Som kompensation fick vi åka till ett annat ev Korpens gym, vilket inte passade mig. Dessutom tränar jag på morgonen före jobbet och utan dusch känner man sig inte så fräsch. Så på 4 månader kunde jag inte utnyttja mitt årskort. Så jag bytte gym till ett gym som jag verkligen gillar. MEN och nu kommer det där men:et. Då jag tränar på morgonen så har jag ingen parkeringsplats när jag kommer till jobbet för då är parkeringen full vilket har inneburit att jag inte kunnat träna på morgonen. Och på eftermiddagen har jag svårt att motivera mig och ta mig iväg, energin är liksom slut då. Så det har blivit lite si så där med träningen nu på senaste tiden. Men nu har jag som sagt krupit till korset och köpt ett nytt årskort på Korpens gym här på jobbet.
Idag var det således premiär för gymmet igen. Det blev ändå lite av ett kärt återseende. Även om jag inte riktigt är nöjd med renoveringen och ombyggnationen av gymmet så kändes det ändå som att jag kom hem lite. Det var lugt och skönt i gymmet, inte så mycket folk och med min egen musik i lurarna fick jag till ett ganska bra pass ändå. Jag gick väldigt lugnt ut med ett helkroppspass då jag inte tränat på så länge. Och det känns bra att kroppen fått sig en ordentlig genomkörare. Nu kan jag bara öka :-)
Nu är det fredag och snart är denna vecka också slut. I helgen blir det lugnt och det ska blir riktigt skönt. Fin dag till er alla!

Kram Helén

måndag 5 december 2016

En ny vecka är här

Förra veckan var en konstig vecka. Jag arbetade delvis hemma då Tyson behövde lugn och ro. Men det blev ändå ett farnade till jobbet nästan varje dag och jag kände mig ständigt stressad och hade dåligt samvete för att jag varit borta och sen bara satte mig och jobbade. Men en del långa promenader blev det också och mycket vila (i alla fall för Tyson) och det var ju det som var meningen.

I förra veckan fick jag även det besked jag gått och väntat på nästan en månad. Det var inte till min fördel men det känns rätt ok i alla fall. Det är något jag gått och funderat på i två års tid och så tog jag steget med en viss vånda ändå. Men som sagt, det gick inte min väg. Men nu vet jag i alla fall och kan landa där jag är istället och inte gå och fundera på det andra så mycket. Det är en lättnad även det. Det blir bra som det är.
Men nu är det en ny vecka och mycket av det som stressat har passerat och i helgen kändes det som att jag börjat landa igen. I lördags var vi i Stockholm och hälsade på min mans son. Det var mysigt. Och igår så fick jag en del gjort hemma och så var jag till stan och handlade ytterligare en ny skinnfäll till Tyson. Nu hoppas jag verkligen att den får vara hel. Det är verkligen inte likt honom att bita sönder saker. Idag fick han vara i en box som ligger lite avsides så kanske han får lite lugn och ro. Jag hoppas verkligen att han kan må bra på dagis nu.

I helgen har jag även fattat en del beslut angående min träning och det känns också skönt. Men mer om det i ett annat inlägg. Nu står måndagen och väntar på mig. Trevlig vecka alla!

Kram Helén